Het project betreft de renovatie van één pand in stadsdeel West in Amsterdam.
Het pand maakt deel uit van een bouwstroom van 7 panden, in 1897 ontworpen door C.J. Veltman. Het project is in 1915 in enigszins aangepaste vorm voltooid. Het hele complex betreft momenteel de adressen Jan Pieter Heijestraat 54, 56 en Kinkerstraat 336 t/m 342. Oorspronkelijk was de begane grond van huisnummer 342 een woning. In 1926 is de begane grond verbouwd tot winkelruimte. Het ontwerp van de betreffende winkelpui is van P.A.J. Scheelbeek. De woningen en bedrijfsruimte zijn nadien diverse malen verbouwd.
Het pand is op hoogniveau gerenoveerd en de fundering is vernieuwd. Het pand is leeg gesloopt en heeft een nieuwe indeling gekregen. De, door Rochdale, opgekapte gevels van de panden op de hoek met de Jan Pieter Heijestraat zijn als voorbeeld gehanteerd voor de renovatie van de straatgevel. Aldus wordt de oorspronkelijke architectonische eenheid van het complex verstrekt.
De kozijnen in de straatgevel zijn geheel vervangen door houten kozijnen met authentiek detaillering. De hoogte van de tussendorpels is weer afgestemd op de positie van de speklagen. De bestaande winkelpui van kunststof en de portiek waren erg onaantrekkelijk. De toegang tot de BOG-ruimte bevond zich aan de straat. De portiek had daarmee zijn functie verloren en is daarom vervangen worden door een vlakke pui. De nieuwe houten pui heeft een indeling met twee deuren die iets verdiept in het gevelvlak liggen. De plint van hardsteen sluit aan bij de bedrijfsruimten op de hoek met de Jan Pieter Heijestraat.
Tijdens de sloopwerkzaamheden bleek dat het bovenlicht van de winkelpui uit 1926 nog aanwezig was. Mede in verband met het vrijwel onbeschadigde glas-in-lood is toen besloten dit bovenlicht te handhaven en het ontwerp van de nieuwe winkelpui daarop aan te passen.
Het energielabel voor gebouwen is verbeterd tot label A.
Het project is opgeleverd in juni 2024.
Bouwteam: Rochdale, Kruunenberg Architecten, Constructiebureau Tentij, B2-Restauratie.